Mariakyrkan - Kraków – säte för kungar

Schindlers Fabrik

Oskar Schindlers Fabrik – plats för empati

Fabriken grundades 1937 som en plats för produktion av emalj och tenn. Leasade och senare förvärvades av den tyska entreprenören Oskar Schindler 1939 som en tysk fabrik Enamelware -. Deutsche Emailwarenfabrik (DEF), som leds av Schindler 1945. Fabriken ligger i “Lipowa 4 Krakow på Zabłocie Schindler som används i de utsatta utrotningen av judar, sedan in den så kallade. Schindler lista och räddade från undergång.

Varför fabriken har blivit så populärt

I november 1939. tog Oskar Schindler över det förtroende som ligger i konkurs fabriken. I början av 1940 hon leasade däri fabriksbyggnader, och sedan bytte namn på fabriken Deutsche Emailwarenfabrik (DEF). Strax efter ockupationen av fabriken, började Schindler sin expansion, bland annat byggt fabriksgolvet på svarvar, pressar, pressar för plåt och verktyg. 1942. Det förlängdes med en hall, skapa en tre våningar bostäder butiker, social service och administrativ tillsammans med kontor och lägenhet Schindler.
Bland de anställda från början var mestadels polacker, men med tiden mer och mer arbetskraft var judar. När i mars 1943. Kampanjen bedrivs avveckling av Krakow gettot, var några judiska överlevande ligger i läger Plaszow och det tvingas till omänskligt arbete. Tack vare de ansträngningar som Schindler arbetare placerades i baracker lägret Zabłocie om anslutning till fabriken mycket. Antalet anställda 1944 var ca. 1100.
Historien om fabriken och dess ägare har beskrivits i romanen Schindlers ark av den australiensiska författaren Thomas Keneally, och Steven Spielberg riktade på grundval av en spelfilm Schindlers List (Schindlers List), filmade i hög grad i Polen.

Turism

Under 2010 i en före detta fabrik Enamelware Tin produkter öppnade museum, som presenterade utställning “Krakow tid ockupation 1939-1945.”
Tack vare den bevarade dokument, fotografier och relationer vittnen utställningen ser bra Krakow under andra världskriget. Här visas på de olika faserna i den nazistiska ockupationen av Krakow, liksom ödet för invånarna i denna mångkulturella stad. Det kan också missa berättelsen om Oskar Schindler – fabriken ägare och räddare mer än 1000 judar. Sina bilder som presenteras i museet är bevis på list och utstrålning av denna tyska entreprenör och hans vilja att hjälpa andra.
Våra guider, med behörighet till visning av utställningen, kommer att introducera dig till atmosfären i dessa svåra dagar för staden. Museum Oskar Schindler emalj Factory “Kraków Time Ockupations 1939 – 1945” är obligatorisk bör ingå i programmet utforska varje turist som besöker den kungliga staden.

Hur man planerar en rundtur i Schindlers fabrik (varaktighet: 2,5h)

Rundvandringar börjar vid foten av den historiska administrationsbyggnad enamelware fabrik “Emalia”
Vi tittar på historiska porten med två kolumner och en plakett på byggnaden. Idag är inne i en utställning som anordnas av den grena av historiska museum i staden Krakow. Det visar den historiska kontinuiteten går lokalbefolkningen i en dramatisk under den tyska ockupationen (1939-1945).
Från fabriken passerar vi järnvägsbron över gatan, Zakątek och Plac Bohaterów Getta på gatan Lwowska. I inlandet av korsningen med gatan Limanowskiego se lång bevarade väggarna i Krakow gettot (1941-1943), toppad med karakteristiska valv modelleras på en halvcirkelformad slutna gravstenar judiska begravningsplatser.
Från gatan, Lwowska tillbaka till Ghetto Hjältarnas torg, på 40-talet i mitten av getto för judarna i Krakow, arrangerade en utställning av samtida dimensionerade stolar (ung 70 stycken). De liknar skrämmande ögonblick från det förflutna, när judar föstes kraft på Place de la Concorde (tidigare namn av Ghetto Hjältarnas torg), ett massivt bli av med sitt bagage inför transport till dödsläger.
I sydvästra hörnet av Ghetto Hjältarnas torg är den historiska säte apotek “Pod Orłem” (apotek under örnen), den enda som utförs på detta område av den polska apotek Tadeusz Pankiewicz. Apotek i offentlig en utställning som avser perioden av den tyska ockupationen, drama av ghetto invånare och exempel hjälpa organiseras för låt av ägaren och personalen kemister.

En del viktig information

  • Besökande individuella och i organiserade grupper (obligatorisk biljettbokning)
  • Promenader på olika språk: våra guider har rätt behörighet till visning av utställningen (så det finns inget behov av att boka en extra guide service)
  • Besöker utställningen Tid: Ca 1,5 timmar
  • Innan du utforskar museet rekommenderad läsning: boken “Schindlers ark”; film “Schindlers List”
  • På måndagar entré till museet är gratis (gäller endast avgift guide) – rekommenderas biljettbokning
  • Plats för början: Schindlers fabrik Krakow (gata Lipowa 4)