Kungliga slottet Wawel l

Auschwitz-Birkenau Statliga Museet

– svår historia

Tyska nazistiska koncentrationsläger, däribland förintelselägret i Auschwitz och den närliggande byn existerande under åren 1940-1945, en symbol för Holocaust. Även kallad “döds fabrik”. Den enda koncentrationslägret, som ligger på Unescos världsarvslista, är noterat där under det officiella namnet på Auschwitz-Birkenau.

Utflykt till Auschwitz

För att ta i motiveringen och utställningar på ett lämpligt sätt, bör besökare avsätta minst cirka 90 minuter för Auschwitz platsen och samma tid för Auschwitz II-Birkenau. Det är viktigt att besöka båda delarna av lägret, Auschwitz I och Auschwitz II-Birkenau, för att få en riktig känsla för den plats som har blivit en symbol för förintelsen liksom nazisternas brott avvisat polacker, romer och andra grupper.

Grunderna och de flesta byggnaderna på platserna för de Auschwitz I och Auschwitz II-Birkenau platser är öppna för besökare. Vissa byggnader är inte tillgängliga för besökare (inklusive blocken reserverade för museet administration och dess avdelningar)

Det finns flera alternativ för guidade turer. Varje inkluderar turer i Auschwitz I och Auschwitz II-Birkenau.

  • Avgifterna debiteras för ingrepp med en guide. Besökare i grupp måste engagera en Auschwitz Memorial guide. Det finns också möjlighet för enskilda besökare att gå en guidad tur.
  • Även på grund av museet, är du skyldig att iaktta lämplig högtidlighet och respekt. Innan besöket läs “reglerna för att besöka”.
  • Grunderna och byggnader Auschwitz I och Auschwitz II-Birkenau läger är öppna för besökare. Längden på ett besök bestäms enbart av individuella intressen och behov besökarna. Som ett minimum, men åtminstone tre och en halv timme bör reserveras.
  • Den maximala storleken på ryggsäckar eller handväskor förs in i museet inte kan överstiga mått: 30x20x10 cm. Vänligen lämna dina väskor i era bilar eller bussar eller använda locker tillgänglig.

Antagning till grunderna för Auschwitz-Birkenau Memorial är gratis. Inträdeskort bör reserveras på visit.auschwitz.org. För att bättre förstå historien om Auschwitz föreslår vi ett besök med en pedagog

• Allmänna turer (3,5 h)
• Endags studieresor (6 h)
• Tvådagars studieresor (2×4 h)
• Guidade turer för enskilda besökare (3,5 h)

På grund av ett stort antal besökare guider bör reserveras minst två månader innan ett planerat besök.

Gör en utflykt från Krakow till Auschwitz

Du kan besöka Auschwitz under din vistelse i Krakow, som ligger cirka 50 km från Krakow. Det kommer att bli mer bekväm och billigare att ta en organiserad tur stället för att använda en buss från Krakow till Auschwitz. Varför? Krakow shuttle erbjuder en “dörr-till-dörr” service så att du inte behöver söka efter transfer Krakow-Auschwitz buss vid busstationen och du kommer att plockas upp direkt från ditt hotell. Engelsktalande guide i Auschwitz ingår med tur – du behöver inte köpa några biljetter på egen hand. Slutligen innehåller er Auschwitz Tour också engelsktalande förarstöd så att du inte behöver oroa sig för någonting. Grupperna är små och tur drivs av bekväm minibuss utrustad med AC och Videoskärmar.

Om du undrar hur man planerar en Auschwitz dagstur från Krakow under din vistelse, här kan du hitta några praktiska råd:

Några råd

  • För resan dag inte planerar några andra attraktioner, kommer du antagligen trött efter att ha kommit tillbaka till Krakow.
  • Äta tidigt din frukost. Du kan bära ditt paraply, extra tröja eller ryggsäck med dig – om du inte behöver den kan du alltid lämna den i en insättning.
  • med dig – om du inte behöver den kan du alltid lämna den i en insättning.
  • Bära bekväma skor, är det en promenad!
  • Om det är molnigt och kyliga ta extra jacka som det kan vara en hiss.