Kraków – säte för kungar

Mariakyrkan - Kraków – säte för kungar
Mariakyrkan – Kraków – säte för kungar

Vad bör man se:

Kungliga slottet Wawel

ligger på Wawel Fjäll på den vänstra stranden av floden Wisla. Huvudsäte för många ledare som finns på UNESCO: s världsarvslista. Det bör också se till Dragon håla, som en gång var enligt uppgift bodde en drake.

Mariakyrkan

i Krakow är en av de mest kända kyrkorna i Polen. På avstånden kan du se två olika torn, konstruktion som beskriver en intressant legend. I interiören hittar vi stora verk av Veit Stoss altaret föreställande jungfru Maria omgiven av apostlarna och antagandet. Två rörliga vingar altaret representerar scener från livet av Kristus och Maria. Tillverkad av ekträ som nu har mer än 1000 år!

Kazimierz – judiska kvarteren

en av de mest besökta platserna i Krakow, mitt i kulturlivet i Krakow. Vi besöker historiska synagogor här – gammal, Isaac, Kupa, Remuh, Tempel och kyrkor – Corpus Christi, St. Catherine St. Trinity Church on the Rock. Livet här är främst inriktat runt New Square, även känd som judisk.

Sukiennice

historisk byggnad som ligger i den centrala delen av Stora torget. Där finns National Kunst Museet och en underjordisk stad som är en stor sevärdhet